flexile-white-logo
a

FAQ (NL)

Welkom! Op deze pagina delen we onze antwoorden op de vragen die ons het meest worden gesteld ( Ja onze camper is 100% elektrisch!). We hebben onze Fiat E-Ducato in 2021 gekocht en zelf omgebouwd tot camper. Op onze reizen in de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat sommige vragen veel vaker gesteld worden dan andere en daarom hebben we besloten om de antwoorden op één plek te verzamelen.

Wat is het werkelijke bereik van onze Fiat E-Ducato?

Hoe ver we kunnen rijden in onze Fiat E-Ducato is veruit de meest gestelde vraag die wij krijgen. Over het algemeen hebben we ongeveer 250 km bereik wanneer we met een snelheid van net onder de 90 km/u op een snelweg rijden. Op provinciale wegen, waar we wat langzamer rijden, is het iets meer, en in de winter, als het echt koud is, is het aanzienlijk minder (de batterijprestatie is beperkt bij lage temperaturen).

Voor EV-liefhebbers die dit lezen, het verbruik van onze Fiat E-Ducato is 33.3 kWh/100 km. We hebben een batterij van 79 kWh, dus met een 100% volle batterij zou dit equivalent zijn aan ongeveer 237 km bereik. Het is een hoog verbruik als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een Tesla, maar als je rekening houdt met de omvang en het gewicht van onze Ducato, vinden we het nog steeds een redelijk bereik.

Kunnen we onze Fiat E-Ducato opladen met onze zonnepanelen?

Helaas is de realiteit nu dat het direct opladen van een 400v tractiebatterij met zonnepanelen zowel erg moeilijk als zeer inefficiënt is. Daarom hebben we gekozen voor een systeem met twee batterijen in onze bus, waarbij onze tractiebatterij wordt opgeladen via oplaadstations en onze huishoudaccu wordt gevoed door drie grote zonnepanelen op het dak.

Lees meer over onze opstelling en hoe dicht we denken bij een toekomst te zijn waarin elektrische campers volledig door zonnepanelen kunnen worden aangedreven, bekijk ons artikel The Future of Electric Vanlife: Powering E-Campers with Solar Panels.

Hoe moeilijk is het om laadstations in Europa te vinden?

Het korte antwoord is dat het helemaal niet moeilijk is en steeds makkelijker wordt. Het uitgebreidere antwoord is dat het afhangt van het land waar je bent en of je op zoek bent naar langzame (AC) of snelle (DC) laadstations. We zijn inmiddels in 15 landen in Europa geweest en ondanks enkele problemen met defecte stations en afgelegen gebieden zonder veel snellaadinfrastructuur, vinden we het goed te doen. Na twee jaar op de weg hebben we geen last meer van range anxiety.

We hebben een artikel geschreven over de laadinfrastructuur in Frankrijk en Spanje, met onze favoriete laadkaarten en apps.

Hoe lang duurt het om onze Fiat E-Ducato op te laden?

Hoe lang het duurt om onze Fiat E-Ducato op te laden, hangt af van het laadstation waar we opladen. Als we onderweg zijn, laden we meestal op bij snelle DC-laadstations, waar we kunnen laden met snelheden tot 50 kW. Dat is voor een moderne EV niet erg veel, maar dat is het maximale voor onze Fiat E-Ducato.

Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer 45 minuten om onze bus tot 80% op te laden als we beginnen bij een batterijniveau van 20%. Maar als het erg koud is buiten, duurt het langer.

Als we meer tijd hebben of ergens willen overnachten en er een langzaam AC-laadstation beschikbaar is, waar we kunnen laden met snelheden tot 11 kW (ons maximum voor AC-laden), maken we hier gebruik van.

Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer zes uur om onze bus tot 100% op te laden als we starten bij een batterijniveau van 20%.

Hoeveel kost het om onze Fiat E-Ducato op te laden?

De kosten voor het opladen van onze Fiat E-Ducato variëren nogal. Over het algemeen kost een langzame (AC) lader minder dan een snelle (DC) lader, maar dat is niet altijd het geval. We hebben prijzen betaald vanaf €0/kWh (hoewel gratis laders steeds zeldzamer worden) tot €0.53/kWh voor een langzame laadsessie, en van €0.38/kWh tot €0.90/kWh voor een snelle laadsessie. Dus met ons gemiddelde reële bereik (33.3kWh/100km) als richtlijn betalen we voor langzaam opladen ergens tussen de €0 en €17 en voor snel opladen tussen de €12 en €30 per 100 km.

We zijn vrij goed geworden in het vinden van goedkopere snelle laders. Dat betekent dat we vaak aan de lagere kant van het spectrum zitten.

Ter vergelijking, met een literprijs van €1.80 voor brandstof, kost het rijden met een verbruik van 1 op 7 ongeveer €26 per 100 kilometer. Als het verbruik verbetert naar 1 op 10, dalen de kosten naar ongeveer €18 per 100 kilometer.

Hoeveel kostte onze Fiat E-Ducato?

oen we onze Fiat E-Ducato in 2021 kochten, waren er nog niet veel grote elektrische bussen met een behoorlijk bereik op de markt (zoals nu wel het geval is), en de kosten waren vrij hoog. We betaalden €91.335 (inclusief 21% BTW) voor onze Fiat E-Ducato L3H2 met het grootste accupakket dat Fiat aanbood en extra’s zoals de mogelijkheid om de bus snel op te laden (wat we vrij essentieel vonden). Voor de volledige specificaties van onze bus, zie ons artikel Fiat E-Ducato: The Ultimate EV for a Camper Conversion.

We hebben uiteindelijk aanzienlijk meer betaald voor onze volledig afgewerkte camper, omdat we begonnen met een lege bestelwagen en deze zelf moesten ombouwen tot ons huis op wielen.

Waar zijn we al geweest in onze elektrische camper?

We hebben met onze elektrische camper al door 15 landen in Europa gereisd! Onze allereerste reis was naar Scandinavië, in de zomer van 2022. We vonden het een goede eerste bestemming omdat we zoveel goede dingen hadden gehoord over de laadinfrastructuur, en het was geweldig. Meer recent hebben we een roadtrip gemaakt door Portugal en Italië, en deze twee landen staan bovenaan onze lijst van favoriete landen om te verkennen met een camper. Je kunt de volledige lijst van alle landen die we hebben bezocht bekijken op Instagram (behalve Portugal, dat we bezochten nadat we dit gefilmd hadden) en lezen over de vijf belangrijkste lessen die we hebben geleerd tijdens het reizen door al deze landen.

Volg ons op instagram